Hallo, Lientje

Lientje

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Klein
Deel Lientje op social media:
Naam:
Lientje
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
2 jaar en 7 maand
Ras:
Shih Tzu
Referentie:
1655

Lientje kwam in het asiel terecht, omwille van een stopzetting van een fokkerij. Ze heeft altijd gediend voor het baren van pups en is dus het huiselijke leven helemaal niet gewoon. We zijn voor haar op zoek naar geduldige mensen, die begrijpen dat ze toch wel een verleden met zich meedraagt en alles vanaf nul zal moeten aanleren. Door haar gebrek aan socialisatie moet ze de tijd krijgen om te wennen aan nieuwe situaties en vindt ze nieuwe dingen veel spannender dan gesocialiseerde honden.

Ze had geen naam toen ze in ons asiel kwam, enkel een nummer. Zij was nummer 349. Al snel werd ze bij ons Lientje gedoopt, zodat ze gelukkig nooit nog een nummer zal moeten dragen. Eindelijk wordt ze hier erkent als levend wezen, en niet als gebruiksvoorwerp.

Aan haar hangende tepels is duidelijk te zien dat ze erg veel kindjes op de wereld heeft gezet, en mogelijks nog maar recentelijk de laatste nest heeft moeten vaarwel zwaaien. Wij hebben haar gesteriliseerd om ook aan dat tijdperk een definitieve punt te zetten. Mogelijks zullen haar tepels altijd wel sporen laten zien van haar verleden en zal ze nooit de strakke buik krijgen, die andere hondjes van haar leeftijd hebben. Verder is ze medisch wel gezond verklaard.

Ondanks haar erg jonge leeftijd is Lientje echt wel een heel onzeker en ingetogen hondje, die best wat angsten met zich meedraagt. Ze is ongelooflijk bang in nieuwe situaties en vindt mensen erg spannende wezens. Bij mensen die ze kent en vertrouwt, zal ze voorzichtig contact komen zoeken, maar verder dan een nieuwsgierige onderzoeking komen we nog niet echt. Heel voorzichtige aanrakingen zijn mogelijk, mits ze de situatie goed heeft kunnen bestuderen en de tijd krijgt om zelf contact te zoeken. Forceer je haar, dan zal ze uit angst ook gewoon haar plas laten lopen. Drukke mensen zal ze ook te allen tijde trachten te vermijden.

Lientje voelt zich veel beter bij honden, dan bij mensen. Zij wordt dan ook enkel en alleen geplaatst bij een andere stabiele hond, waar ze toenadering toe kan zoeken. Zijzelf komt goed overeen met alle honden. Wel merken we dat veel reutjes haar willen berijden. Ze laat dit zelf toe, mede ook door haar verleden waarschijnlijk, maar dit is uiteraard niet fijn voor haar.

Haar omgang met andere dieren (poezen/knaagdieren/..) is ongekend, maar we verwachten hier geen problemen mee. Lientje is een hond die nooit ruzie zal maken, en ook nooit agressief op een ander dier zal reageren. Ze is meer een volgzaam type dat ‘’ondergaat’’. Hierdoor is het erg belangrijk dat ze bij baasjes terecht komt, die voor haar de lijn kunnen trekken waar nodig en haar grenzen in het oog kunnen houden. Mensen die haar vanbinnen en vanbuiten kennen, en haar echt onder hun vleugels willen nemen.

Voor kleine of drukke kinderen is zij geen match. De onvoorspelbaarheid die jonge kinderen met zich meebrengen, veroorzaken voor haar ontzettend veel angst. Hierdoor wordt ze onrustig, zenuwachtig en begint ze te ijsberen. We zoeken voor haar een rustige thuis met rustige bewoner(s). Een thuis waar een zekere routine heerst en waar alle gezinsleden haar op dezelfde manier benaderen.

Lientje is een parel in wording, die momenteel nog een beetje in haar schulp zit. Bij het juiste gezin met ervaring en met een stabiele viervoetige hondenvriend die haar mee op sleeptouw wil nemen, gaat ze vermoedelijk echt het leukste hondje ooit worden. Momenteel zien we al erg veel stappen in haar proces. We krijgen stilaan een glimp van het humoristische, vrolijke hondje dat ze vanbinnen is.

Gezien zij nooit gewoon is gemaakt aan een leiband/tuigje/riem kent zij het dus niet om te gaan wandelen. Momenteel vindt ze aanrakingen nog erg spannend, dus we zoeken een thuis met een goed omheinde tuin. Op deze manier kan ze haar behoefte gaan doen, zonder dat ze telkens verplicht aangeraakt moet worden. Momenteel zou ze de aanrakingen en het aandoen van een tuigje zo akelig vinden, dat ze mogelijks niet eens buiten haar behoefte zou durven doen. Een huis/appartement met goed omheinde tuin is dus wel echt een must.

Haar zindelijkheid verloopt erg goed, mits ze toegang krijgt tot een tuin. Indien de deur gesloten is, dan durft ze haar behoefte ook wel voor de deur te doen, of op een mat. Alleen-blijven kan ze, mits ze in gezelschap is van een andere hond. Ze maakt niets stuk.

Lientje ligt graag in een knus mandje, tegen een andere hond. Ze durft niet in de zetel te springen. Opgesloten zitten in een bench is niets voor haar. Ze wil graag de vrijheid krijgen en zelf kiezen waar ze zich neerlegt.

In het begin zal Lientje mogelijks erg bang zijn in haar nieuwe thuis. Het is dan ook erg belangrijk dat ze bij mensen terecht komt, die begrijpen waar haar angst vandaan komt en die haar in geen geval gaan forceren. Bij de juiste mensen zijn we ervan overtuigd dat Lientje binnen een jaar een onherkenbaar hondje zal zijn. We hebben in het verleden al erg mooie verhalen mogen meemaken van ex-broodfokteefjes. De weg die ze leggen van een angstig trauma-hondje naar een vrolijke hond die van het leven geniet, is met geen woorden te beschrijven. We hopen zo hard dat Lientje één van deze verhalen mag zijn.

Denk jij Lientje haar gouden mandje te kunnen bieden en wil jij haar mee helpen openbloeien? Gelieve bij interesse een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met deze introverte madame.

Lientje verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw