Hallo, Max

Max

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Ja
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,โ€ฆ)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Nee
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Max op social media:
Naam:
Max
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
6 jaar en 0 maand
Ras:
Duitse Herdershond
Referentie:
11029

Max is een heel rustige en aanhankelijke hond die superblij is wanneer hij mee mag op wandel of naar de weide. Telkens hij terug naar zijn hokje moet na zo’n moment treurt hij een beetje. Deze aanhankelijke reu is dan ook heel graag in het gezelschap van mensen. Veel spel en aandacht vraagt hij niet, gewoon de aanwezigheid van iemand in zijn buurt volstaat reeds.

Max wandelt rustig aan de leiband zonder al te veel trekken. Met andere mensen die zijn pad kruisen heeft hij geen enkel probleem. Van vreemde mannen heeft hij wel schrik. Andere honden die zijn pad kruisen kunnen rekenen op geblaf en gegrom. Bij het passeren van de vijver maakt Max van de gelegenheid gebruik om te drinken, maar zwemmen daar waagt hij zich niet aan.

Bij het stoppen tijdens de wandeling aan een bankje voor een rustpauze gaat Max spontaan met zijn kopje op de schoot van zijn wandelaar liggen. Zolang hij streeltjes krijgt blijft hij zo liggen, af en toe onderbroken door een likpartij aan het gezicht. Hij kan zich wentelen in het gras van plezier, en dan nodigt hij uit om zijn buikje te strelen.

De vorige eigenaar omschrijft Max als een alerte, aanhankelijke knuffelhond die heel erg lief is naar het gezin. Hij is erg voedingsgericht, werkt graag voor snoepjes en houdt erg van snacks met kaas. Speels is Max niet, apporteren kent hij niet. Max houdt van wandelen in een bos, hij klimt de heuvels op, springt over bomen, snuffelt en rent in het rond. Max kent ook een aantal commando's (zit, down, voet (enkelrechts), plaats, blijf, recht) en vindt het erg leuk om ze dagelijks te oefenen. Deze lukken erg goed zolang er geen of weinig andere afleiding is. Buiten oefenen durft dus al een uitdaging te zijn. Max kan goed in de auto, ging goed mee naar de dierenarts, laat flink zijn pootjes verzorgen en kan genieten van een fijne borstelbeurt.

๐Ÿ‘‰ Struikelblok één voor de vorige eigenaars: met drukte heeft Max het moeilijk: wandelen in een drukke omgeving is niet aan hem besteed, en hij valt uit naar andere honden. In huis heeft Max het moeilijk met ongekend bezoek (gekende mensen begroette hij vrolijk). Dan durfde hij blaffen, er was geen sprake van agressie, wel van angst.

๐Ÿ‘‰ Struikelblok twee voor de vorige eigenaars: Max kan ook heel moeilijk alleen blijven. Daarbij vertoont hij destructief gedrag en zou hij onzindelijk durven zijn: typische signalen van verlatingangst. Er zal aan zijn verlatingsangst gewerkt moeten worden door een adoptant.

๐Ÿถ Samenleven met andere honden is helaas niet aan Max besteed.

๐Ÿฑ๐Ÿฐ We weten niet of andere kleine dieren een match zullen zijn met deze hond. Wel waren er konijnen aanwezig bij zijn eerste baasjes, die hij met rust liet.

๐Ÿ‘ถ Kinderen zijn geen enkel probleem voor deze hond: hij leefde samen met kinderen van 3 en 8 jaar bij zijn vorige eigenaar, met wie hij zeer lief omging. Hij vertoonde beschermend gedrag tegenover de kinderen en bij uitbreiding tegenover het ganse gezin.

๐Ÿก Voor Max zijn we op zoek naar adoptanten die willen werken aan zijn verlatingsangst, en waar hij opnieuw deel mag uitmaken van het gezin, aangezien hij overal graag bij is. Deze lieve reu leefde samen met kleine kindjes met wie hij het goed deed. Verder kan Max vlot mee met de wagen, leefde hij in huis en was hij daarbij zindelijk. Alleen thuisblijven is niet Max zijn sterkste punt. Zoals reeds eerder aangehaald vertoeft hij graag in het gezelschap van zijn mensen.

 

๐Ÿ’Œ  Interesse? Check dan zeker de adoptieprocedure via https://blauwekruis-brugge.be/asiel/adoptieprocedure/, vul het aanvraagformulier in en indien je in aanmerking komt, bellen wij je op voor een kennismaking.

Max verblijft momenteel in:

Het Blauwe Kruis Brugge
BRUGGE
Het Blauwe Kruis Brugge
Bekijk alle dieren van Het Blauwe Kruis Brugge