Hallo, Oda

Oda

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Nee
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Middel
Deel Oda op social media:
Naam:
Oda
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
2 jaar en 5 maand
Ras:
Samojeed
Referentie:
1641

Oda kwam in het asiel terecht wegens een inbeslagname. Samen met Fiona, Leo en hun 10 pups. Oorspronkelijk dachten wij en de inspectrice dat haar in bslag nam dat Oda een halfjaar oud was, en ze een pupje was van Fiona’s voorgaande nestje. Zo ziet ze er naar onze mening ook uit, en zo gedraagt ze zich vaak ook. Echter kregen we enkele weken na de inbeslagname hun paspoorten en blijkt ze 2 jaar te zijn. We kunnen dit moeilijk geloven, en mogelijks klopt deze datum ook niet, maar we moeten het natuurlijk wel meegeven.

 

Ze is een vrolijke spring-in-het-veld met een levensvreugde om U tegen te zeggen. Zie je Oda, dan ben je gelijk gelukkig. Ze is altijd zo ontzettend enthousiast, en altijd even positief. We zoeken dan ook een thuis voor haar, die haar met diezelfde positiviteit omarmen.

 

Oda haar omgang met andere honden is super. Ze is super speels, kan echt blijven spelen en ze is ook best ondeugend in haar spel. Haar beste vriend op het asiel is Beasty. Een kruising Bully, die dubbel zo groot is, maar wel het onderspit delft bij Oda. Heel kleine of fragiele honden zijn misschien niet de beste match met haar. Ze zou hen wel eens onbedoeld pijn kunnen doen in haar spel.

 

Ze gaat ongelooflijk graag wandelen en op avontuur. Tijdens het wandelen is Oda wel intensief. Ze trekt nogal aan de lijn en durft wel eens te blaffen op voorbijkomende honden. Nooit uit agressiviteit, eerder uit enthousiasme. Er is zeker nog verbetering mogelijk in haar gedrag, met de juiste begeleiding.

 

Momenteel kan Oda haar energie niet volledig botvieren. Ze zoekt dan ook een actieve thuis, die voldoende mentale en fysieke uitdaging te bieden hebben. Ze heeft dit nodig om rust te kunnen vinden. Verplichte rust is iets wat mogelijks wel eens voor haar zal moeten worden ingepland.

 

Oda is normaal zindelijk, maar durft wel eens accidentje te hebben. Ze bijt niets stuk en kan wel even alleen blijven, mits dit stapsgewijs wordt opgebouwd.

 

Haar omgang met poezen is onbekend.

 

Voor de allerkleinste kindjes is Oda veel te wild. Kinderen vanaf 8 jaar zouden geen problemen met haar mogen vormen. Uiteraard heeft Oda wel haar grenzen en moeten deze gerespecteerd worden. Belangrijk is ook dat Oda binnenshuis wel haar rust kan terugvinden, en dat ze wel haar ruimte krijgt waar ze op tijd en stond tot rust kan komen.

 

Oda is een echte gezinshond, die wil betrokken worden in het huiselijke leven en dus ook te allen tijde binnenshuis welkom wil zijn. Ze is erg nieuwsgierig en zal waarschijnlijk op de eerste rij staan om dagelijkse gezinsactiviteiten mee uit te voeren. Was plooien? Oda wil gerust helpen met de sokken te zoeken. Mogelijks kan je ze nadien wel terug opnieuw wassen.

 

We zoeken voor Oda liefhebbers van het ras, die reeds een eerste ervaring hebben met honden. Ze is absoluut geen moeilijke hond, maar ze heeft wel nood aan een consequente eigenaar, die op een positieve en motiverende manier te werk gaat. Het is belangrijk dat haar toekomstige baasje haar goed kan lezen om te kijken wanneer ze zaken doet uit enthousiasme of wanneer ze zaken doet uit oververmoeidheid, en hier op tijd op weet in te spelen. Ze is een speelse, vrolijke, zelfzekere dame en bij de juiste eigenaars gaat ze een hond uit de duizend worden.

 

Denk jij Oda de avontuurlijke thuis te kunnen bieden, waar ze gelukkig kan worden? Gelieve bij interesse een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met deze fluffy bol met karakter.

Oda verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw