Hallo, Floria

Floria

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Nee
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Mini
Deel Floria op social media:
Naam:
Floria
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
12 jaar en 4 maand
Ras:
Yorkshire Terrier
Referentie:
1666

Floria werd gevonden door een oplettende buurtbewoner. Ze bracht het kleine hondje binnen bij de dierenartsenpraktijk in de buurt en deze verwittigde op hun beurt ons. Er werden zoekacties online gedaan om de eigenaar te achterhalen, waar één iemand op reageerde dat het zijn hondje was. De politie nam contact met deze man op, maar toen ontkende hij dat het zijn hondje was. De reactie werd ook verwijderd. Floria’s eigenaar was haar dus duidelijk liever kwijt dan rijk. Gelukkig bleef Floria niet bij de pakken zitten en is ze klaar om haar pensioen in stijl te gaan vieren.

Haar medische staat was niet echt om over naar huis te spreken. Haar vacht was niet zo goed verzorgd, ze heeft cataract, geen tandjes, voelbare melkkliertumoren en ze stonk ontzettend hard. Ook een blaasontsteking kon ze aan haar lijstje toevoegen. We zijn uiteindelijk blij dat de eigenaar niet meer was komen opdagen om het hondje terug te eisen, zodat we haar eindelijk konden laten behandelen bij onze dierenarts. 

Floria onderging een sterilisatie en al haar melkklieren werden verwijderd. 

Om te herstellen mocht ze haar intrek nemen bij collega Eline thuis, en daar verblijft ze nu nog steeds. Ze is daar de grote baas in huis en is ondanks haar leeftijd en herstel van de operatie zeker geen minne dame. 

Ze verdraagt andere honden, maar ze speelt er zeker de baas over. Jonge honden vindt ze helemaal niets en wijst ze continu terecht. Ze zoekt dan ook een thuis waar ze koningin mag zijn. Mochten er andere honden aanwezig zijn, dan moeten het honden zijn die kunnen verdragen dat zij de baas is en zal blijven en niet met haar in conflict gaan. Floria zou het ook helemaal prima vinden om de enige hond des huizes te worden. 

Ondanks haar oudere leeftijd is het zeker nog een vinnige bie. Gezien ze geen chip had, en geen tandjes, kunnen we geen gerichte datum schatten. Maar ze is zeker ouder dan 10 jaar. Vanzelfsprekend is ze geen jong veulen meer, maar Floria kan zeker nog haar plan trekken. Ze ligt graag op de zetel en springt hier zelf nog in. Ze krijgt ontzettend graag aandacht, en geniet ongelooflijk van aaikes en op schoot liggen. 

Floria is niet meer 100% zindelijk. Toekomstige eigenaars moeten hier rekening mee houden dat dat vermoedelijk ook nooit meer 100% zal zijn. Er wordt nu getraind om haar op plasdoeken te laten plassen als er geen mogelijkheid is om naar buiten te gaan, en dat lukt erg goed. Bij aankomst durft Floria ook te markeren, maar dit verdwijnt van zodra ze de plaats kent. Ze is niet graag alleen buiten. Enkel als je haar vergezelt in de tuin. Wandelen doet ze wel graag, maar ook niet te lang.

Ze heeft geen tandjes meer en krijgt hiervoor natte voeding. Hier is ze best kieskeurig in. Niet al het eten eet ze even goed. Ze eet niet graag elke dag hetzelfde.

Deze kleine meid zoekt een thuis waar ze haar oude dag op een koninklijke manier mag spenderen. Ze zoekt een rustige thuis waar ze welkom is op de zetel. Eline, Floria’s opvangmama, laat weten: “of je het nu wil of niet, Floria dwingt zichzelf het bed in”. Toekomstige eigenaars mogen zich dus aan een (extra) partner in bed verwachten. Gelukkig is deze meid een droom van een bedpartner die niet snurkt, geen scheetjes laat en mooi op haar plaats blijft liggen.

Floria kan even alleen thuisblijven, maar vindt dit wel niet erg fijn. Initieel blaft ze, en blijft ze richting de deur kijken. Uiteindelijk gaat ze wel flink slapen in de zetel of in een lekker mandje. Lange dagen alleen is dus niets voor haar. 

Denk jij kleine Floria een diamanten mandje te kunnen bieden? Gelieve dan een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Gelieve bij interesse een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met deze kranige madame.

Floria verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw