Hallo, Rocco

Rocco

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Ja
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Rocco op social media:
Naam:
Rocco
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
1 jaar en 5 maand
Ras:
Labrador Retriever
Referentie:
11095

Rocco is als vondeling ons asiel binnengekomen, de eigenaar is niet komen opdagen om hem terug op te halen. Deze hond is een enorm mensgerichte loebas, die graag in het gezelschap van mensen vertoeft. Hij is altijd heel tevreden bij het zien van zijn vaste verzorgers, en kwispelt er dan op los. Rocco kan soms wel plots angstig uit de hoek komen bij onbekenden (het ijs is echter snel gebroken mits rustige aanpak). Op zo’n momenten dient men geduldig met hem om te gaan, en vertrouwen te geven. Hem forceren heeft op zo’n momenten geen zin. Over het algemeen schrikt Rocco gemakkelijk en is hij snel bang. Hij is dus zeker geen hond om mee te nemen naar drukke plaatsen. Hij is zeer speels met zijn vaste verzorgers.

Het wandelen aan de lange lijn verloopt vlot. Wanneer hij tijdig buiten gelaten wordt is Rocco zindelijk in zijn hok. Gezien zijn verleden weten we niet of hij gemakkelijk alleen thuis kan blijven, of als hij vlot mee kan met de wagen.

 

🐶 Naar bepaalde honden durft Rocco uitvallen op wandeling, wat echter geen indicatie is dat Rocco niet met andere honden geplaatst zou kunnen worden. Een match met een andere hond kan uitgetest worden bij ons in het asiel.

🐱🐰 Katten zijn geen enkel probleem voor Rocco. Andere kleine dieren kunnen we moeilijk inschatten, op wilde konijnen durft hij alvast jagen.

👶 Rocco kan geplaatst worden bij kinderen ouder dan 12 jaar, die beseffen hoe ze correct moeten omgaan met een hond. Aangezien hij soms plots angstig uit de hoek kan komen, plaatsen we hem niet bij kleine kinderen.

🏡 Deze hond geniet er echt van om rond te crossen in de speelweide. Een tuin is dan ook een pluspunt.

 

👉 Voor Rocco zoeken we een adoptant die beseft dat Rocco nog een jonge en onstuimige speelvogel is, die nood heeft aan beweging en activiteit, maar ook aan rust. We zoeken een adoptant die erop uit trekt met Rocco en hem snuffelwandelingen kan bieden.

 

💌  Interesse? Check dan zeker de adoptieprocedure via https://blauwekruis-brugge.be/asiel/adoptieprocedure/, vul het aanvraagformulier in (https://blauwekruis-brugge.be/asiel/formulier-interesse-in-een-dier/) en indien je in aanmerking komt, bellen wij je op voor een kennismaking.

Rocco verblijft momenteel in:

Het Blauwe Kruis Brugge
BRUGGE
Het Blauwe Kruis Brugge
Bekijk alle dieren van Het Blauwe Kruis Brugge