Hallo, Gitan

Gitan

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Nee
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Klein
Deel Gitan op social media:
Naam:
Gitan
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
4 jaar en 8 maand
Ras:
Kruising
Referentie:
1692

Gitan kwam in het asiel terecht wegens een gewijzigde gezinssituatie, samen met Havana. Ze werden enkele jaren geleden via ons asiel geadopteerd. Ze kunnen zowel samen als apart geplaatst worden, gezien ze wel een band hebben, maar ook prima zonder elkaar kunnen. Gitan kreeg bij aankomst meteen een ticketje naar de hondenkapper. Zijn wilde haren werden hem ontnomen, en nu zien we weer het prachtige hondje dat hij is.

 

Hij is een ongelooflijk leuk, lief en humoristisch hondje. Hij is speels, aanhankelijk en er maar al te graag bij. Gitan vindt vreemde mensen heel erg eng. Hij moet eerst vertrouwen in jou hebben voor je hem kan en mag aanraken. Vreemde mensen mogen zich verwachten aan geblaf, en hij durft ook wel eens in de hielen te pitsen als ze zich omdraaien. Hij doet dit puur uit angst. Eens hij jou goed kent, is er van deze angst geen sprake meer en is dat ook voor het leven. Dan is Gitan een echte clown, die liefst van al 24/7 in jouw aanwezigheid vertoeft.

 

Gitan zoekt een thuis met een andere hond. Zonder andere hond wordt hij niet geplaatst. Hij wil graag een speelkameraadje waar hij zich aan kan optrekken. Hij kent Havana natuurlijk goed, maar vaak vindt Havana Gitan helemaal niet zo heel leuk. Dus dan gaat Gitan op zoek naar een ander speelkameraadje, die hem wel fijn vindt. Hij kan overweg met eigenlijk alle honden.

 

Hij is zindelijk, maakt niets stuk, maar vindt alleen blijven ook erg moeilijk. Dit gaat gepaard met huilen. Een andere hond helpt wel in dit proces, maar toch zal het stilletjesaan opgebouwd moeten worden. Hierdoor is hij ook niet de meest ideale appartementshond. Hij geniet ontzettend van lekker buiten spelen, dus bij voorkeur vinden we een thuis met een goed omheinde tuin.

 

Gitan gaat erg graag mee op wandel. Hij zou het fijn vinden om bij mensen terecht te komen waar hij dagelijks de benen mag strekken en de bossen mag gaan verkennen. Heel drukke plaatsen vindt hij niet zo fijn.

 

Hij werd niet gesocialiseerd met kinderen, en zoekt een thuis met rustige mensen die hem op een voorspelbare manier benaderen. Kinderen vanaf 12 jaar zouden geen enkel probleem mogen vormen en zou hij zelfs fijn vinden. Hij is erg speels, eens hij jou kent en vertrouwt.

 

Lieve Gitan gaat een gezin ontzettend veel kleur geven. Hij is een hondje waar je elke dag opnieuw vrolijk van wordt. Eens je zijn vertrouwen gewonnen hebt, verblijft hij het liefste zoveel mogelijk naast jouw zijde. Het zou fantastisch zijn als hij een gezin kan vinden waar hij misschien mee in de slaapkamer zou mogen slapen.

 

Heb jij zelf al een hond, die op zoek is naar een leuk speelkameraadje? Dan is Gitan mogelijks wel eens de ideale match. Gelieve dan een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met deze vrolijke en komische vriend.

Gitan verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw