Hallo, Havana

Havana

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Klein
Deel Havana op social media:
Naam:
Havana
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
6 jaar en 3 maand
Ras:
Chihuahua
Referentie:
1693

Havana kwam in het asiel terecht wegens een gewijzigde gezinssituatie, samen met Gitan. Ze werden enkele jaren geleden via ons asiel geadopteerd. Ze kunnen zowel samen als apart geplaatst worden, gezien ze wel een band hebben, maar ook prima zonder elkaar kunnen. We merkten al snel dat Havana zich niet comfortabel voelde in haar eigen vel, en dat ze toch enkele pijnsymptomen had. Na een bezoek bij de dierenarts bleek ze een niersteen te hebben, en werd ze hieraan meteen met spoed geopereerd. Sinds de operatie zien we een totaal andere Havana.

 

Deze mooie meid is een ongelooflijke lieverd naar mensen, die ze kent. Ze heeft even tijd nodig voor ze jou vertrouwt. Ze is echt heel graag in de aanwezigheid van haar favoriete personen, en komt dan ook graag knuffelen. Bij mensen die ze niet kent, zal ze even blaffen.

 

Ze is zindelijk, bijt niets stuk, maar is niet heel erg graag alleen. Dit zal heel stapsgewijs opgebouwd moeten worden, maar bij voorkeur vinden we een thuis waar ze geen lange dagen alleen moet vertoeven of waar ze overal mee naartoe kan.

 

Haar favoriete plaatsje? Op tafel! Ze vindt het fijn om op een hoogte te zitten, en een goede uitkijk te hebben op de straat. Het zou dan ook fijn zijn als ze in haar toekomstige thuis ook een uitkijkpost krijgt waar ze alles goed in het oog kan houden. Ze is een nieuwsgierige madame, die graag alle roddels van de straat weet.

 

Havana ligt ontzettend graag in de zetel, naast jou. Een lekker dekentje erbij en ze vindt het helemaal top. Ze houdt van een rustig leven, zonder drukke kinderen. Ze is nooit opgegroeid met kinderen en heeft hier duidelijk ook geen behoefte aan. Kinderen vanaf 12 jaar zouden geen problemen mogen vormen. Jongere kinderen, die de grenzen van een hond goed begrijpen en een rustig karakter hebben, kunnen zeker ook bekeken worden.

 

Haar omgang met andere honden is wisselend. Ze kan overweg met honden, die ook goed met haar overweg kunnen. Zij is wel de baas. In het asiel heeft ze ook enkele honden die ze echt niet kan hebben, nadat deze honden een conflict bij haar hebben uitgedaagd. Ze onthoudt dit heel goed, en valt ze zonder te pinken aan. Andere honden, die haar altijd in waarde hebben gelaten, heeft ze geen enkel probleem mee. We plaatsen haar dan ook ofwel bij een heel stabiele andere hond, ofwel samen met Gitan, of als enige hond des huizes. Bij voorkeur geen honden die kleiner zijn als haar.

 

Gezien Havana zo ontzettend geniet van een tuin, zoeken we voor haar een gezinssituatie waar ze lekker in de omheinde tuin kan en mag vertoeven. Uiteraard moet ze altijd de mogelijkheid hebben om terug binnen te komen. Ze is een geweldige lieverd, die als een volwaardig lid van het gezin door het leven gaat.

 

Ook houdt ze ontzettend van wandelen. Heel lange wandelingen zijn voor haar zeker geen must, maar dagelijks de benen strekken, zou ze ontzettend appreciëren.

 

Gezien Havana een niersteen had bij aankomst, is het wel heel belangrijk dat toekomstige eigenaren dit goed in het oog houden. Van zodra ze niet meer goed kan plassen, moet ze op controle naar de dierenarts. Net zoals bij mensen kan een niersteen altijd terugkomen.

 

Ben je op zoek naar een knuffelgrage, kleine gezinshond mét karakter? Dan is Havana mogelijks wel eens de ideale match. Gelieve dan een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met ons pittige meisje.

Havana verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw