Hallo, Otto

Otto

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Klein
Deel Otto op social media:
Naam:
Otto
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
6 jaar en 5 maand
Ras:
Kruising
Referentie:
1695

Otto kwam in het asiel terecht als vondeling. Hij had geen chip, een bandje om dat veel te strak zat en was compleet in paniek toen vzw Lostdogzzz hem vond. Vermoedelijk was hij ook al even op de dool, want hij mankte initieel ontzettend op zijn poten. Ondertussen is er van dat manken helemaal niets meer te merken en is hij bij ons ontzettend bekomen. Er bleek geen eigenaar naar hem op zoek te zijn, want na duizendmaal gedeeld te zijn geweest, is er nog steeds niemand hem komen zoeken.

 

Bij onderzoek bleek dat zijn tandjes vol tandsteen zaten. Deze werden ondertussen verwijderd door onze dierenarts. Zijn oren zaten vol wondjes en hij had erg droge oorschelpen. Ook dit is op enkele weken tijd met de nodige zorgen al ontzettend verbeterd. Hij heeft een Charlie-Chaplin stand van poten. Dit zal helaas in de toekomst mogelijks wel artrose opleveren, maar op dit moment heeft hij hier nog geen last van.

Hij is een fantastisch leuk hondje, eens hij jou kent. Kent hij jou niet, dan durft hij zijn tandjes wel eens te gebruiken als hij de situatie niet vertrouwt. We zoeken dan ook rustige en geduldige mensen, die begrijpen dat hij een ongekend rugzakje heeft en hem op een rustig tempo beter willen leren kennen. Eens hij jou kent, is hij echt fantastisch lief. Hij ligt graag op schoot, speelt graag met je en is eigenlijk een perfecte mix tussen actief en rustig.

Zijn omgang met andere honden is goed. Vooral teefjes hebben wel zijn voorkeur. Hij speelt ontzettend graag met Lientje in het asiel en dat kan er best wild aan toe gaan. We hopen voor hem een thuis te vinden, waar reeds een vrouwelijke hond aanwezig is. Gezien hij zo ontzettend geniet van spel, en er ook naast in slaap kan vallen, denken we dat dit voor hem toch echt wel een grote meerwaarde in zijn leven is.

Heel jonge kinderen lijken ons geen goed idee voor hem. Gezien hij zijn tandjes ook durft te gebruiken als hij bepaalde handelingen niet vertrouwt of als hij jou niet goed kent. Eens hij jou goed kent, en hij zich goed voelt bij jou, is er hier geen sprake meer van. Kinderen vanaf 12 jaar, die de grenzen van een hond goed kunnen lezen, zouden zeker wel een mogelijkheid zijn.

We zoeken voor Otto een huis met goed omheinde tuin, waar hij naar hartenlust in kan en mag ravotten. Uiteraard moet hij wel altijd terug de mogelijkheid krijgen om binnenshuis te mogen. Hij is een gezinshond, die ook graag in de zetel ligt te slapen en er graag overal bij is.

Hij houdt van wandelen, en zou het fijn vinden als er dagelijks een boswandeling met hem gedaan werd. In het weekend wat langere wandelingen zou hij helemaal fantastisch vinden. Maar Otto is ook een hond, die het niet erg vindt om eens een dagje over te slaan en lekker mee in de zetel te vertoeven.

Hij speelt graag en wordt ook graag uitgedaagd tot spel. We vinden dat hij op een sneltempo zich thuis voelde in het asiel. Hij lijkt niet te treuren om zijn voorgaande situatie. Hij krijgt hier veel aandacht, we spelen veel met hem en hij heeft hier viervoetige speelvriendjes waar hij zijn energie op kan botvieren. Die combinatie maakt van hem een gelukkige hond, en die combinatie zoeken we ook in een nieuwe thuis: veel aandacht voor hem, een viervoetige speelvriend en de tijd om met hem bezig te zijn.

Otto zijn verleden is voor ons ongekend. Hij lijkt in het asiel zo goed als zindelijk te zijn, mits heel af en toe een accidentje. Hij heeft hier nog niets stukgemaakt. Alleen blijven vindt hij moeilijk, dus dit zal op een rustig tempo moeten worden opgebouwd.

Denk jij Otto eindelijk zijn verdiende gouden mandje te kunnen bieden? Gelieve dan een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met deze aanhankelijke speelvogel.

Otto verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw