Hallo, Kira

Kira

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Nee
Formaat
Middel
Deel Kira op social media:
Naam:
Kira
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
9 jaar en 8 maand
Ras:
Kruising
Referentie:
20212604Ter adoptie: Duo Kira en Zita teefjes geboren 8/10/2014 en 26/03/2013

Kira en Zita wonen eigenlijk al zowat heel hun leventje samen en doen t ook supergoed samen.

Beentjes knagen, spelen, slapen, dat gaat allemaal zonder gemor en zonder ruzie maken.

Deze 2 lieverds kwamen bij ons na een inbeslagname en werden recent aan ons toegekend.

Gezien ze samen toch al heel wat hebben moeten meemaken, zou het superfijn zijn mochten ze samen kunnen blijven, zeker gezien ze het samen zo goed doen...

We weten dat het niet makkelijk zal zijn om een plekje voor hun samen te vinden... 2 honden plaatsen is moeilijk, en zeker als ze al wat ouder zijn en er een stafford kruising herder bij zit... Maar we hopen dat de kracht van sociale media ons helpt en dat jullie allemaal de post delen, zodat het ons toch lukt voor hen samen eindelijk hun 'forever happy home' te mogen vinden!

Zita is een kleine meid, een soort langharige jack russel. Het is een heel lief knuffelmeisje eenmaal ze jou kent, maar initieel zal ze op jou blaffen.

Kira is haar 'grote zus'. Kira zou een kruising zijn van Duitse herder met stafford, en ook zij stelt zich initieel verdedigend op aan de kennel.. Maar als ze jou leert kennen is ook zij suuuuperlief en speelt ze heel graag met een balletje!

De 2 dametjes hebben in een tent gewoond de laatste periode van hun leventje bij de vorige baasjes, en zijn dus de laatste tijd sowieso overprikkeld... (verblijf in de tent waar iedereen langs komt, niet zo goed behandeld geweest, dan in het asiel waar ook nog eens veel kabaal en stress is...)

We gunnen hun samen toch zo hard eindelijk rust te vinden bij een lief persoon of lief koppel waar ze eindelijk tot hunzelf mogen komen. Waar ze stabiliteit vinden en zekerheid, en waar de mensen het geduld en/of de ervaring hebben om hondjes met een rugzakje de kans te geven terug te groeien.

Het kan zijn dat er situaties of objecten zijn die de hondjes doen herinneren aan vroegere minder goede tijden. En dat ze daardoor hierop kunnen reageren... (niet bij ons gemerkt gelukkig, maar niet onmogelijk als we het verleden gehoord hebben van wat ze meegemaakt hebben).

We zoeken die lieve baasjes die initieel 'slecht gedrag' zouden kunnen kaderen, mocht dat zich voordoen.

We kunnen hier alleszins niet echt iets slechts van hun zeggen en hopen dat het 'soms slechte gedrag' enkel een vrees is van ons en geen effectief iets zal zijn.

Ze zijn netjes zindelijk bij ons en zijn heel lief naar ons toe (eenmaal die eerste schrik weg is geëbt..)

Ze wandelen graag en goed samen, en genieten ervan om samen op wandel te mogen gaan.

Spelen vinden ze erg leuk: balletjes, stokken, knaagbotten; alles komt in aanmerking:)

Ze zouden zeker hele leuke hondjes zijn voor een koppel of persoon alleen zonder kinderen.

Niet dat we denken dat ze gemeen gaan zijn naar kindjes (volgens de vorige eigenares zouden ze prima met kindjes kunnen), maar door hun rugzakje kunnen ze wel rust in de omgeving gebruiken om er eerst bovenop te komen.

Een persoon met een fijn afgemaakte tuin, of een persoon die maar een koertje heeft maar wel graag gaat wandelen. Dat kan allemaal!

Andere hondjes zouden volgens de vorige eigenares evenzeer geen probleem zijn. Wij merken inderdaad dat ze de meeste honden negeren.

Om echt samen te wonen met andere honden, dat weten we niet of dat supergoed zou gaan; maar kan natuurlijk geprobeerd worden!

Katjes zouden volgens de vorige eigenares ook geen probleem zijn, maar dat hebben wijzelf nog niet uitgetest. (mocht het nodig zijn, kan het wel uitgetest worden op vraag van kandidaat-adoptant).

Ze kunnen met de auto mee evenzeer [🙂]

Dus... Delen maar allemaal!

Helpen jullie mee om voor Kira en Zita hun gouden mandje te vinden waar ze nog de tijd van hun leven mogen beleven?

Mochten we echt geen plekje vinden voor hun 2 samen zullen we genoodzaakt zijn hun apart te gaan herplaatsen... maar dat zou echt sneu zijn...

Bij interesse mag er zeker een duidelijk beschrijf van de thuissituatie doorgehaald worden naar sofie@vzwdiereninnood.be; alsook wat jullie verwachten van jullie nieuwe huisvriendjes en wat jullie hen kunnen en willen bieden

 

 

 

Kira verblijft momenteel in:

Dieren in Nood Vzw
OPHOVEN
Dieren in Nood Vzw
Bekijk alle dieren van Dieren in Nood Vzw