Hallo, Simba

Simba

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Middel
Deel Simba op social media:
Naam:
Simba
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
0 jaar en 8 maand
Ras:
Rottweiler
Referentie:
1661

Deze onwijs knappe vriend draagt de naam Simba. Hij is nog niet volgroeid, maar door de rassenmix weet je nu al dat hij qua uitzicht een  rottweiler in medium-formaat gaat worden. Hij werd in beslag genomen en onlangs aan ons vrijgegeven. Hij leefde op een appartement met een baasje die de beste bedoelingen had, maar jammer genoeg niet de nodige tools kon bieden die Simba in het leven nodig heeft. We gaan voor hem op zoek naar een thuis die hem wel deze handvaten van het leven kunnen geven om tot een stabiele en gelukkige hond uit te groeien.

Simba zit in zijn puberteit met de daarbijhorende hormonen, maar heeft ook wel een diepliggender karakter om rekening mee te houden. Naar mensen die hij kent en vertrouwt, is hij de liefste hond die je jezelf maar kan inbeelden en ook 100% te vertrouwen. In het asiel zelf is hij dan ook één van de favorietjes. Hij is lief, ongelooflijk speels, super intelligent, en vrolijk. Maar hij is zeker geen beginnershond. Vreemde mensen, mensen die hij niet goed kent, vindt hij niet zo fijn en dit durft hij ook te laten merken.

We zoeken voor hem een ervaren thuis, die consequent met hem kunnen omgaan, maar die wel op een positieve manier willen werken. Hem met de “harde hand” behandelen, zal omwille van verschillende factoren (puberteitshormonen/ras/temperament/…) sowieso agressie uitlokken bij hem. En dit is wat we te allen tijde bij hem willen voorkomen. Belangrijk is dat hij op een goede manier gaat leren omgaan met zaken die hij niet kent of niet vertrouwt. We raden bij Simba begeleiding van een goede gedragspsycholoog vanaf het begin van de adoptie ten zeerste aan. Hij heeft nu een cruciale fase om nog aan zijn werkpunten succesvol te kunnen werken. We helpen toekomstige kandidaten met veel plezier op weg naar een goede gedragstherapeut, die goed zou kunnen matchen met Simba.

Simba heeft een goed omheinde tuin nodig waar hij zichzelf in kan en mag uitleven. We plaatsen hem enkel in een huis met een tuin, en bij grote voorkeur in een heel rustige omgeving. Zeker geen appartement. Omgevingsprikkels (frequent voorbijkomende wandelaars/zeer aanwezige buurhonden/..) kunnen triggers voor hem zijn, waardoor hij geen rust vindt.

Hij wandelt graag, maar enkel in een bosomgeving waar weinig prikkels te vinden zijn. Passage van  andere honden en passerende mensen lokt bij hem veel reactie uit, waardoor de wandeling niet meer zo fijn is. Zowel niet voor hem, als voor de begeleider. Hierdoor is het belangrijk dat hieraan gewerkt wordt, zodat hij in de toekomst deze prikkels beter kan plaatsen. Met de nodige tools is hier zeker nog ruimte voor verbetering. Een thuis waar hij tot rust kan komen is de nummer 1 prioriteit, invullen van voldoende en aangepaste activiteit voor deze jonge spring-in-het-veld staat op nummer 2.

In zijn vorige situatie zou hij ooit samengeleefd hebben met andere honden. Een plaatsing met een heel stabiele hond zou bekeken kunnen worden, maar onze grote voorkeur gaat om Simba als enige hond te plaatsen. Een thuis waar alle aandacht richting hem gaat. Op een later tijdstip kan dan nog altijd de rekening gemaakt worden of de aanvulling van een tweede hond een meerwaarde in zijn leven gaat betekenen.

Hij wordt niet bij kinderen herplaatst.

Simba zou zindelijk zijn, maar in het asiel heeft hij soms wel eens accidentjes. In een gezinssituatie met toegang tot de tuin, is dit mogelijks wel snel terug onder controle. Hij heeft geen sloopgedrag, maar vindt alleen zijn best wel moeilijk. Dit zal dus rustig opgebouwd moeten worden.

Hij zou hebben samengeleefd met een poes, maar we hebben zijn omgang met poezen in het asiel nog niet getest. Indien gewenst, kan dit zeker bekeken worden.

Simba heeft wel typische rottweiler trekjes, dus we hopen dan ook ras-liefhebbers voor hem te vinden, die zijn werkpunten (h)erkennen. Hij heeft een territoriale kantje voor de buitenwereld, maar is een ontzettend komische gezinshond die voor zijn gezin door het vuur zou gaan. Met bezoek zal er wel altijd uitgekeken moeten worden.

Denk jij dat Simba jouw toekomstige maatje kan worden? Gelieve dan een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met deze pocket-rottie.

Let op: voor Simba zijn meerdere ontmoetingen noodzakelijk alvorens er een adoptie kan plaatsvinden!

Simba verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw