Hallo, Max

Max

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Middel
Deel Max op social media:
Naam:
Max
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
2 jaar en 1 maand
Ras:
Hollandse Herdershond
Referentie:
20212634Ter adoptie: Max Hollandse herder met stamboom geboren 06/05/2022

Max met als stamboomnaam Val D'Ispaer Black'n gold Thunder werd als pupje aangeschaft door de eigenaar.

Max bleek toch wel de nodige energie te hebben, en recent kwam er ook nog een baby'tje bij in het gezin, waardoor er nog maar weinig tijd voor Max overbleef.

Max, als jonge hond/puber had een veel hoger energielevel dan wat hem van uitdagingen geboden werd; en begon frustraties te ontwikkelen. Zeker tov de bench en kennel waarvan hij wist dat als hij daarin moest, de baasjes weg gingen en er helemaal geen activiteit meer mogelijk was.

Max werd bekeken door 2 gedragstherapeuten die beiden van mening zijn dat Max een goede hond is die gewoon het juiste baasje langs zich moet hebben.

Er zal wat geoefend moeten worden op beginnende problemen die ontstaan zijn uit zijn verveling, maar een baasje met ervaring met dit ras (of soortgelijk ras) zal dat ongetwijfeld, mits genoeg geduld, goed gestuurd krijgen, al dan niet met wat extra advies van de therapeuten in kwestie.

Max woonde samen met katten en in huis ging dat op zich goed (omdat de katten hem ook op z'n plaats zetten). In de kennel buiten gaf het wel wat frustratie dat de katten los mochten lopen en hij niet.

Met andere honden varieerde het gedrag. Aan de riem doet ie wat lelijk, maar op de losloopweide kon hij blijkbaar wel met andere honden, afhankelijk van het gedrag van de andere hond. Kleinere hondjes zou misschien iets meer uitdaging zijn.

In huis zat hij vaker ook achter een lager hekje, waar hij niet over sprong.

Max is netjes zindelijk in huis, kan mee rijden met de auto en kent al een paar commando's zoals zit, lig, poot, en een paar andere die men aan het aanleren was zoals tussen, achteruit, om, draaien, blijf etc.

Max speelt onnoemelijk graag met tennisballetjes en kan daar heel hevig mee zijn.

Max kan ook prima in z'n eentje spelen, mits het baasje in de omgeving aanwezig is.

Borstelen, lang prutsen aan de halsband of teken verwijderen vindt Max iets minder fijn. Met de dweil of handdoek hem zuiver vegen of zich laten onderzoeken bij de dierenarts is dan weer geen probleem.

Max heeft een stabiel, rustig en consequent baasje nodig dat zelfs graag traint EN/OF graag sportief bezig is.

We zouden hem het liefst zonder andere dieren plaatsen, zodat het baasje alle aandacht in hem kan steken.

Hij werd tot heden niet gecastreerd omdat hij redelijk onzeker was in het begin en het niet zeker is dat castratie het gewenste effect zal hebben. Mogelijks, als dat overwogen wordt, is het verstandig eerst chemisch te castreren.

Geïnteresseerde kandidaten kunnen zeker contact nemen op sofie@vzwdiereninnood.be met een beschrijf van de thuissituatie alsook waarom je denkt dat jij en Max de ideale match zijn.

De opgestelde gedragsverslagen kunnen uiteraard ook doorgelezen worden wanneer er interesse is in onze Max..

Delen jullie hem mee?

Het is zo moeilijk om voor herders nog een juist plekje bij een juist baasje te vinden, maar zulk een jonge kerel verdient eigenlijk écht de kans nog om te bewijzen dat hij wèl een goeie bink is!

 

 

Max verblijft momenteel in:

Dieren in Nood Vzw
OPHOVEN
Dieren in Nood Vzw
Bekijk alle dieren van Dieren in Nood Vzw