Hallo, Buttercup

Buttercup

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Nee
Zindelijk?
Ja
Kan met honden?
Nee
Kan met andere katten?
Ja
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Onbekend
Boerderijkat / Stalkat ?
Nee
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Schootkat - Knuffelkat?
Onbekend
Kleur
Zwart-wit
Deel Buttercup op social media:
Naam:
Buttercup
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
2 jaar en 7 maand
Ras:
Europese Korthaar
Referentie:
211278

Buttercup is een jonge, zwart-witte kattin geboren op 01/10/2021 (schatting). Ze werd samen met haar twee zusjes, Boo & Zelda, geboren in het wild en hadden tot voor vangst nog nooit mensen van dichtbij gezien. 

Buttercup was in het begin zeer schuw en terughoudend ten opzichte van mensen. Het was duidelijk dat ze nooit in een thuis had geleefd en bijgevolg dus ook nooit in contact was geweest met mensen. Met de nodige hoeveelheid tijd, ruimte en hersocialisatie is het ons opvanggezin toch gelukt om deze stoere meid terug een beetje vertrouwen te laten krijgen in mensen. Bij mensen die ze zeer goed kent, laat ze aanrakingen toe in de vorm van streeltjes en kan ze daar ten volste van genieten. Bij mensen die ze niet kent, heeft ze wat tijd nodig maar haar nieuwsgierigheid overwint haar angst en dan zal ze toch eens komen piepen. Opgelet, Buttercup kan en zal negatief reageren wanneer ze zich bedreigd voelt (blazen, spugen, uithalen en bijten). Het is dus noodzakelijk dat de nieuwe baasjes over voldoende ervaring beschikken met schuwe katten. In de juiste omgeving, met de juiste baasjes zal Buttercup openbloeien tot een sociale, speelse huiskat. Buttercup is uiteraard nog jong en speels van aard. Hengels najagen, tunnels onveilig maken en rondcrossen met een balletje kan ze als de beste. En dat nog het liefst van al met een vriendje in de buurt. 

Buttercup is op zoek naar een rustige, warme thuis waar geen kinderen (personen onder 18 jaar) en/of honden aanwezig zijn. Daarnaast zou ze, na de nodige aanpassingstijd, ook graag de pootjes buiten willen strekken. Dit in de vorm van een ruime, katvriendelijke koer of tuin. Een terras zal voor deze meid niet voldoende zijn. Buttercup is graag in de buurt van soortgenootjes en zou in haar nieuwe thuis graag een jong, sociaal kameraadje hebben waarmee ze samen kattenkwaad kan uithalen. Ze kan het momenteel zeer goed vinden met Boo in de ren en er is dus een mogelijkheid om ze samen te adopteren.

Bij interesse kan er een aanvraagformulier ingevuld worden via onze algemene website (https://hetblauwekruiskust.be/kattenformulier/). Meer informatie omtrent de adoptieprocedure is terug te vinden via volgende link: https://hetblauwekruiskust.be/info-katten/

Buttercup verblijft momenteel in:

Het Blauwe Kruis van de Kust
OOSTENDE
Het Blauwe Kruis van de Kust
Bekijk alle dieren van Het Blauwe Kruis van de Kust