Hallo, Finley

Finley

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Nee
Zindelijk?
Ja
Kan met honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Ja
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Onbekend
Boerderijkat / Stalkat ?
Nee
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Schootkat - Knuffelkat?
Onbekend
Kleur
ros
Deel Finley op social media:
Naam:
Finley
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
2 jaar en 9 maand
Ras:
Europese Korthaar
Referentie:
211279

Finley is een jonge, rosse kater geboren op 01/08/2021 (schatting). Hij had zich tijdens de koude dagen verstopt onder de motorkap van een wagen om zichzelf warm te houden. Hij had zich zo genesteld dat hij zichzelf niet meer uit de auto kon bevrijden en dat de tussenkomst van brandweer noodzakelijk was. Zij kwamen deze kleine vriend dan uiteindelijk bij ons dierenasiel binnen brengen. 

Finley was in het begin schuw en terughoudend ten opzichte van mensen. Het was duidelijk dat hij ooit een thuis had gekend, maar al enige tijd niet meer in contact was geweest met mensen. Met de nodige hoeveelheid tijd, ruimte en hersocialisatie is het ons gelukt om deze kleine vriend terug een beetje vertrouwen te laten krijgen in mensen. Hij komt, op zijn tempo, aandacht vragen in de vorm van streeltjes maar heeft dus nood aan eigenaars die beschikken over ervaring met schuwere katjes. Oppakken en knuffelen is nog niet echt zijn ding. Daarnaast is hij uiteraard nog jong en dus speels van aard. Hengels najagen, tunnels onveilig maken en rondcrossen met een balletje kan hij als de beste. En dat nog het liefst van al met een vriendje in de buurt. 

Finley is op zoek naar een rustige, warme thuis waar geen kinderen (personen onder 18 jaar) en/of honden aanwezig zijn. Daarnaast zou hij, na de nodige aanpassingstijd, ook graag zijn pootjes buiten kunnen strekken. Dit in de vorm van een ruime, katvriendelijke koer of tuin. Een terras zal voor deze avonturier niet voldoende zijn. Finley is graag in de buurt van soortgenootjes en zou in zijn nieuwe thuis graag een jong, sociaal kameraadje hebben waarmee hij samen kattenkwaad kan uithalen. Hij kan het momenteel zeer goed vinden met Boo in de ren en er is dus een mogelijkheid om ze samen te adopteren. 

Bij interesse kan er een aanvraagformulier ingevuld worden via onze algemene website (https://hetblauwekruiskust.be/kattenformulier/). Meer informatie omtrent de adoptieprocedure is terug te vinden via volgende link: https://hetblauwekruiskust.be/info-katten/

Finley verblijft momenteel in:

Het Blauwe Kruis van de Kust
OOSTENDE
Het Blauwe Kruis van de Kust
Bekijk alle dieren van Het Blauwe Kruis van de Kust