Hallo, Lucy

Lucy

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Nee
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan met honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Onbekend
Boerderijkat / Stalkat ?
Nee
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Ja
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Schootkat - Knuffelkat?
Ja
Kleur
andere
Deel Lucy op social media:
Naam:
Lucy
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
1 jaar en 1 maand
Ras:
Blauwe Rus
Referentie:
32657

Lucy kwam als vondeling ons asiel binnen. Helaas kwam er na enige tijd geen eigenaar opdagen, waardoor ze vrijkwam voor adoptie.

Intussen werd Lucy gesteriliseerd, kreeg ze een chip, werd ze gevaccineerd en behandeld tegen parasieten.

Lucy testte positief op leucose wat helaas niet veel goeds voorspelt voor haar toekomst. We willen hier transparant over zijn en Lucy desondanks toch een kans geven op een mooie, warme thuis.

Wat is leucose?

Leucose wordt veroorzaakt door een retrovirus: het feline leukemievirus (FeLV). Het behoort tot dezelfde virusgroep als kattenaids (FIV) en het kan allerlei ziektebeelden veroorzaken: tumoren, onderdrukking van het immuunsysteem, diarree, vruchtbaarheidsstoornissen en beenmergproblemen.

Is dit te genezen?

Je kan preventief te werk gaan door uw kat jaarlijks te vaccineren. Bij dit katje is het helaas te laat. Ze vertoont momenteel nog geen symptomen maar het is aan te raden om op regelmatige basis eens langs te gaan bij de dierenarts.

Wat is de prognose?

De prognose voor een zieke kat met Felv is slecht en bijkomende ziekteproblemen zijn meestal ernstig. Voor een kat die positief testte voor Felv, maar gezond is op het moment dat de diagnose wordt gegeven (zoals bij dit katje), is een prognose lastig te geven. De meeste katten (70/90%) ontwikkelen uiteindelijk een fataal aflopend probleem, gerelateerd aan Felv. Het kan echter maanden tot jaren duren voordat deze problemen optreden.

Het is van groot belang om katten met Felv apart te houden van andere katten om verdere overdracht van Felv te voorkomen. Bovendien verkleint het binnen houden de kans dat de Felv besmette kat een secundaire infectie oploopt, aangezien zijn afweersysteem minder goed werkt.

Interesse in dit katje? Stuur vrijblijvend een mailtje naar asiel.krinkel4@blauwekruis-brugge met een korte beschrijving over waarom u interesse hebt in dit katje, of u reeds katten in huis hebt of hebt gehad en een korte beschrijving van uw woonst.

Lucy verblijft momenteel in:

Het Blauwe Kruis Brugge
BRUGGE
Het Blauwe Kruis Brugge
Bekijk alle dieren van Het Blauwe Kruis Brugge