Hallo, Chinese driekiel

Deel Chinese driekiel op social media:
Naam:
Chinese driekiel
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
-
Referentie:
30002

 

Wanneer de weersomstandigheden buitenhuisvesting niet toelaat, kunnen deze dieren gehuisvest worden in een aquarium van 0,25m² land en 0,5m² water. Voor 1 dier dient men te letten op een waterdiepte van min.20 cm. Het is belangrijk een aquarium te voorzien zonder deksel zodat er voldoende ventilatie kan plaatsvinden. Let hierbij wel op dat je dier niet kan ontsnappen. Men dient voldoende waterplanten/schuilplaatsen te voorzien. Een UVB bron is noodzakelijk!

Tijdens de warme zomermaanden verkiezen ze een vijver met een waterdiepte van ongeveer 30 cm. Hierbij is het heel belangrijk een landgedeelte te voorzien. Ook dienen er voldoende klimmogelijkheden/glooiende oevers te worden voorzien zodat de dieren makkelijk aan land kunnen. Zorg er voor dat de vijver roofdiervrij is. Let hierbij ook op honden en katten. Een goede afsluiting rondom de vijver is vereist zodat ontsnappen onmogelijk is.

Dit zijn niet de beste zwemmers.

Voor vrouwtjes dient men voor beide huisvestingen een zandgedeelte te voorzien voor het afleggen van eieren.

 

VoedingZe zijn voornamelijk carnivoor en dienen een gevarieerd aanbod aan voedsel te krijgen zoals orgaanvlees, (ontdooide) diepvriesmuizen, wormen (regenworm, morioworm, meelworm, bloedworm), insecten, slakken, vis (vb. spiering), plantaardig materiaal (andijvie, witloof), fruit en calcium. Het commerciële voer uit de winkel kan als aanvulling worden gegeven maar NIET als hoofdvoer!

 

Deze dieren bereiken een schildlengte van ongeveer 20 cm (vrouwtjes worden groter dan mannetjes) en overwinteren niet.

Chinese driekiel verblijft momenteel in:

Bekijk alle dieren van Schildpaddenopvang België