Hallo, Dana

Dana

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Dana op social media:
Naam:
Dana
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
3 jaar en 7 maand
Ras:
Duitse Herdershond
Referentie:
10804

Deze hond kwam vanuit Oekraïne in ons asiel terecht, en heeft helaas reeds een medisch rugzakje op haar jonge leeftijd (slechte voorpoot in combinatie met ook vrij zwakke heupjes). Uitgebreid info hierover kan in het asiel verkregen worden, maar belangrijk om weten is dat Dana wellicht levenslang pijnstillende medicatie zal moeten krijgen, en dat haar activiteiten hierop aangepast zullen moeten worden. Dit teefje is geen hond om lange, actieve wandelingen mee te maken. Een toertje ‘rond de blok’ is ruim voldoende voor haar, verder verwacht ze enkel een warm mandje en gezelschap.

Naar mensen toe is Dana enorm lief en aanhankelijk. Vreemden zijn geen probleem voor haar, iedereen die haar benadert wordt vrolijk begroet. Vanzelfsprekend begroet ze bekenden net iets enthousiaster πŸ˜‰ Een vertrouwensband wordt snel opgebouwd met deze knappe dame.

🏑 Aangezien Dana levenslang last zal hebben van haar lichte handicap kan deze hond enkel korte wandelingen aan (max 30 minuten). Een tuin met een gesloten omheining is dan ook een must. Wanneer ze andere dieren ziet raakt deze hond snel in overdrive, waardoor een prikkelvrije tuin optimaal zou zijn.

🩺 Wellicht zal Dana levenslang pijnstillende medicatie moeten krijgen: belangrijk is dat kandidaat-adoptanten zich bewust zijn van het bijhorende prijskaartje en bereid zijn om deze hond op een correcte manier medische ondersteuning te blijven bieden (info hierover kan bij het asiel verkregen worden).

🐢🐱🐰 Andere dieren zijn helaas geen match met Dana.  

πŸ‘Ά Kinderen vanaf 6 jaar lijken ons geen probleem te zijn.   πŸ‘‰ Dana zou perfect passen in een rustige, warme, huiselijke omgeving waar bij voorkeur iemand vaak thuis is. Een blokje rond met de hond, daarvan kan Dana zeker genieten, maar langere wandelingen zijn niet aan haar besteed.  

πŸ‘‰ Verder verwachten we dat Dana binnenshuis mag leven, deze hond is niet geschikt om buiten te verblijven. Een leven in een bench is zeker niet aangewezen voor haar, aangezien ze de nodige bewegingsvrijheid op prijs stelt.

❗ Gelet op Dana haar medische toestand, zouden we haar graag zo snel mogelijk uit de drukke omgeving van het asiel weghalen, waardoor ze niet enkel vrij is voor adoptie, maar we ook reeds een opvanggezin zoeken voor haar, in afwachting van haar adoptie. Opvanggezin, dat wil zeggen dat wij als asiel instaan voor de kosten die gemaakt worden voor Dana (materiaal, voeding, medische kosten). Rust zou immers wonderen doen voor deze hond. ❗

 

πŸ’Œ  Interesse? Check dan zeker de adoptieprocedure via https://blauwekruis-brugge.be/asiel/adoptieprocedure/, vul het aanvraagformulier in en indien je in aanmerking komt, bellen wij je op voor een kennismaking. Ook indien u interesse heeft om Dana op te vangen, kunt u dit via datzelfde formulier kenbaar maken. 

Dana verblijft momenteel in:

Het Blauwe Kruis Brugge
BRUGGE
Het Blauwe Kruis Brugge
Bekijk alle dieren van Het Blauwe Kruis Brugge