Hallo, Dana

Dana

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,โ€ฆ)?
Nee
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Dana op social media:
Naam:
Dana
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
4 jaar en 1 maand
Ras:
Duitse Herdershond
Referentie:
10804

Deze hond kwam vanuit Oekraïne in ons asiel terecht, en heeft helaas reeds een medisch rugzakje op haar jonge leeftijd (slechte voorpoot in combinatie met ook vrij zwakke heupjes). Uitgebreid info hierover kan in het asiel verkregen worden, maar belangrijk om weten is dat Dana wellicht levenslang pijnstillende medicatie zal moeten krijgen, en dat haar activiteiten hierop aangepast zullen moeten worden. Dit teefje is geen hond om lange, actieve wandelingen mee te maken. Een toertje ‘rond de blok’ is ruim voldoende voor haar, verder verwacht ze enkel een warm mandje en gezelschap.



Gelet op haar medische toestand mocht Dana in september '23 haar intrek nemen in een opvanggezin, waar ze op heden nog steeds verblijft. Na zes maand kan het opvanggezin een duidelijk beeld schetsen van Dana. Dana is nog steeds op zoek naar een definitieve thuis, maar verblijft in afloop daarvan in het opvanggezin, waar ze geniet van de rust die ze nodig heeft. 



Het opvanggezin omschrijft Dana als een vrolijke dame, die altijd blij is om mensen te zien, en graag in het gezelschap van haar opvanggezin vertoeft. Dit teefje wordt in huis omschreven als een 'velcrohond'. Ze is een heel rustige hond om in huis te hebben, en vertoeft het liefst in een rustige omgeving. Alleen thuisblijven is dan ook geen enkel probleem. 

Naar mensen toe is Dana enorm lief en aanhankelijk. Vreemden zijn geen probleem voor haar, iedereen die haar benadert wordt vrolijk begroet. Vanzelfsprekend begroet ze bekenden net iets enthousiaster ๐Ÿ˜‰ Een vertrouwensband wordt snel opgebouwd met deze knappe dame.

๐Ÿก Aangezien Dana levenslang last zal hebben van haar lichte handicap kan deze hond enkel korte wandelingen aan (max 30 minuten). Een tuin met een gesloten omheining is dan ook een must. Wanneer ze andere dieren ziet raakt deze hond snel in overdrive, waardoor een prikkelvrije tuin optimaal zou zijn.

๐Ÿฉบ Wellicht zal Dana levenslang pijnstillende medicatie moeten krijgen: belangrijk is dat kandidaat-adoptanten zich bewust zijn van het bijhorende prijskaartje en bereid zijn om deze hond op een correcte manier medische ondersteuning te blijven bieden (info hierover kan bij het asiel verkregen worden).

๐Ÿถ๐Ÿฑ๐ŸฐDe buren van het opvanggezin hebben een hondje, met wie Dana niet zo goed opschiet. Een plaatsing met een andere hond lijkt ons daardoor helaas nog steeds moeilijk. Ook katten lijken geen match te zijn met Dana. 

๐Ÿ‘ถ Kinderen vormen daarentegen geen enkel probleem voor deze rustige, lieve dame. 



๐Ÿ‘‰ Dana zou perfect passen in een rustige, warme, huiselijke omgeving waar bij voorkeur iemand vaak thuis is. Een blokje rond met de hond, daarvan kan Dana zeker genieten, maar langere wandelingen zijn niet aan haar besteed.  

๐Ÿ‘‰ Verder verwachten we dat Dana binnenshuis mag leven, deze hond is niet geschikt om buiten te verblijven. Een leven in een bench is zeker niet aangewezen voor haar, aangezien ze de nodige bewegingsvrijheid op prijs stelt.

 

๐Ÿ’Œ  Interesse? Check dan zeker de adoptieprocedure via https://blauwekruis-brugge.be/asiel/adoptieprocedure/, vul het aanvraagformulier in en indien je in aanmerking komt, bellen wij je op voor een kennismaking. Ook indien u interesse heeft om Dana op te vangen, kunt u dit via datzelfde formulier kenbaar maken. 

Dana verblijft momenteel in:

Het Blauwe Kruis Brugge
BRUGGE
Het Blauwe Kruis Brugge
Bekijk alle dieren van Het Blauwe Kruis Brugge